Unthinkable- Akılalmaz (2010)

  Bu filmi uzun zamandır arşivimde olmasına rağmen yeni izleyebildim. Genel olarak sizlere değerlendirmem gerekirse: Film demokrasi ve insan hakları tarihinin cevabını henüz veremediği bazı soruları gündeme getiriyor.
"Ülkenin çıkarları için ne kadar ileri gidebilirsiniz?" sorusu filmin orjin noktasını oluşturuyor. 11 Eylül sonrası Amerika'sının korkulu rüyası haline gelen "islamafobia" yine bu filmin de ana konusu. Filmde Amerika'nın Ortadoğu'da sıklıkla görevlendirdiği bir bomba uzmanının müslüman olmasının ardından ülkesine cephe alması ve sonrasında yaşanılan olaylar anlatılıyor. Bu uzman çeşitli şekillerde temin ettiği nükleer maddelerle üç adet bomba imal edip, bunları metropollere yerleştirmiş olması ekibin elini kolunu bağlıyor. Buraya kadar sıradan bir aksiyon filmi görünümü vermesine rağmen, asıl sürpriz; işin içine Samuel Jakckson'un dahil olmasıyla başlar. Filmde CIA adına işkence işleri yürüten yasa dışı bir devlet görevlisini canlandıran Jackson, bombacıyı konuşturmak için işkence yöntemlerini sırasıyla denemektedir. Bu deneyimde sık sık FBI ajanlarıyla, kendisiyle, yasalarla olan hesaplaşması filmin asıl kısmını oluşturmaktadır. İşkence seviyesi arttıkça başta Carrie-Anne Moss olmak üzere herkesi karşısına alan Jackson, acaba amacına ulaşabilecek mi?
Amerikan Devleti'nin işkence konusunda kabarık olan sicilini ve İslam fobisinin hangi boyutlara ulaştığını ortaya koyması açısından mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. İzlemenizi tavsiye ediyorum. Aşağıdan filmin tanıtımını izleyebilirsiniz.

Category:
Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...