Jobs (2013)


  Merhabalar, geçen gün Apple’ın çılgın dehası Steve Jobs’un hayatını anlatan “Jobs” filmini izledim. Bildiğiniz üzere Steve Jobs 2011’deki iPhone 4S tanıtımından tam 1 gün sonra yani 11 Eylül 2011'de hayata gözlerini kapatmış,  şirketin hayranları ve bu zeki iş adamının kişisel hayranları hüzne gömülmüşlerdi. İşte bu tarihten yaklaşık 2 yıl sonra 16 Ağustos 2013’de, başrolünü ünlü oyuncu Ashton Kutcher’ın oynadığı “Jobs” filmi beyaz perdeye aktarıldı. Bu yayında film hakkında kişisel düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.
   Öncelikle filmin yönetmeni Joshua Michael Stern. Yönetmenin başarılı bir filme imza attığını söyleyebilirim çünkü gerek Jobs’ın agresif hayat hikayesi, gerek karakterler arasında geçen duygusal sahneler gayet güzel bir şekilde yönetilmiş. Film karakterlerin duruşunu ve duygusal durumunu size fazlasıyla hissettiriyor. Bu konuda oyuncu seçiminin de başarısı etkili olmuş. Özellikle Ashton Kutcher, Steve Jobs’un gençlik yıllarına fizikselliğe benzemekle kalmamış, onun o duygusal anlarını, hayatını yönlendirecek kararları verirken gösterdiği kararlılığı ve sabrı da gerçekten iyi yansıtmış. Üniversiteyi bitirmeyi gereksiz gördüğü için son sınıfta okulu bırakan Steve, başlarda bazı küçük şirketlere yazılım programlama üzerine çalışmış; fakat uzun bir süre beklediği ilgiye ulaşamamıştır. Yakın arkadaşlarıyla birlikte, ailesinin garajında kurdukları "Apple" şirketine yatırımcı desteği de sağlamalarıyla, şirketin gittikçe büyüyen bir yapıya kavuşması sonucunda karmaşıklaşan iş hayatı konu edilmiş. İşlerin karmaşıklaşması, hissedarların artması ve baş rakipleri olan Microsoft ile olan mücadeleler başarıyla işlenmiş. Tüm bu hayat mücadelesi içinde, Steve'nin şirket yönetiminden uzaklaştırılması ve bunun sonucunda sertleşen karakteri, yol ayrımına geldiği arkadaşları da filmde yer verilen özel konular olmuş. Tabii ki Steve'nin yeniden şirket CEO'su oluşuna kadar geçen süre de filmin merak uyandıran tarafını oluşturmuş.   
   Sonuç olarak Jobs bence özellikle gençlerin izlemesi gereken bir film olmuş. "Dünya'yı çılgın insanlar değiştirebilir" ana fikri filmde sık sık tekrar edilmiş. İzlemenizi tavsiye ederim.
   
Category:
Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...