Her Çocuk Özeldir...

Taare Zameen Par
    Nankör insan her şeyin fiyatını bilen; fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen insandır. Yönetmenliğini Aamir Khan üstlenirken oyuncu kadrosunda Aamir Khan, Darsheel Safary, Abhishek Bachchan, Tanay Chheda ve Tisca Chopra gibi isimleri izleyeceksiniz.
  Film Aile-Dram türlerini barındırıyor. Konusuna gelecek olursak, Ishaan adındaki küçük çocuk kurduğu hayal dünyasında yaşayan dersler ile alakası olmayan bir öğrencidir. Sürekli hocalarından gelen şikayetler sınıf tekrarları ailesinin küçük çocuğu yatılı okula verme kararına neden olacaktır. Aslında Ishaan diğer çocuklardan bir eksiği yoktur sadece ona karşı ilgi göstermeyen öğretmenler ve ailesi vardır. Disleksi (öğrenme bozukluğu) hastalığı olan çocuğu yeni gittiği yatılı okuldaki resim öğretmeni Shankar Nikumbh onunla yakından ilgilenir ve onu topluma kazandırmak için elinden geleni yapar. Aamir Khan'ın bu filmini 3 İdiots filmi kadar başarılı buldum. Bu filminde de 3 İdiots filminde olduğu gibi Aamir Khan eğitim sistemini eleştiriyor. Ayrıca kariyerindeki ilk yönetmenlik deneyimini bu filmde yaşamış bence filmi elinden geldiğinden daha iyi seyirciye aktardığını düşünüyorum.
  Bu eğitim sistemi yüzünden çocuklar hayal ettikleri dünyayı maalesef yaşayamıyor sürekli bir yarış halindeler. Sınavı kazanmak için papağan gibi ezberlenen dersler sadece anı kurtarmak daha sonrası için öğrenmek adına yapılan hiçbir şey yok. Filmin baş rolünde sekiz yaşındaki Darsheel Safary yaşına göre muhteşem bir performans sergiliyor. Aamir Khan bu filmde diğer izlediğim filmlerine göre geri planda hikaye İshaan karakterinin üzerinden gidiyor.
  Filmin her Bollywood filminde olduğu gibi süresi uzun ama sonuna kadar filmden kopamıyorsunuz. Filmin İmdb puanı: 8.4 İmdb Top 250 Listesine almış olduğu oylarla girmeye aday bir film gerçekten aldığı puanı hak ediyor. Sıkılma gibi bir durum yok replikler özenle seçilmiş müzikal türünün de devreye girmesiyle ağızda hoş bir tat bırakıyor. Finali ile seyirciyi duygusal olarak resmen dağıtıyor. Bollywood ve Aamir Khan tutkunlarına şiddetle tavsiye ederim. Özellikle biz öğretmenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film.

Filmi aşağıdaki linkten parçalar halinde izleyebilirsiniz.

Category:
Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...